Διαψεύδει την καταγγελία, που κάνει λόγο για ρίψη στερεών αποβλήτων στην περιοχή του «ΚΑΠΠΑ» ο δήμος Θερμαϊκού, με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, η καταγγελία αυτή είναι αναληθής και έχει στόχο την παραπληροφόρηση των δημοτών, ενώ προχωρά σε διευκρινίσεις για την εν λόγω καταγγελία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε, ότι απορρίπτονται στερεά απόβλητα στην περιοχή του ΚΑΠΠΑ, ούτε αληθής είναι, ούτε ακριβής. Έχει δε, ως στόχο την παραπληροφόρηση των δημοτών.

Η πραγματικότητα είναι, πως η ευαισθησία της σημερινής διοίκησης του δήμου μας, αποδείχτηκε στην πράξη, απομακρύνοντας από την περιοχή του ΚΑΠΠΑ, 50.000 κυβικά κάθε λογής απορριμμάτων, που επί τριάντα (30) και πλέον έτη, συσσωρεύτηκαν εκεί. Η εικόνα της περιοχής έχει αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ λοιπόν ότι η καταγγελία αφορά φορτηγό, τo οποίο προβαίνει σε εναπόθεση της άμμου με τα φύκια, η οποία συλλέχθηκε κατά τον καθαρισμό των ακτών. Αυτή τοποθετείται προσωρινά δίπλα στην θάλασσα, στο σημείο όπου η διάβρωση της ακτής έχει φτάσει τα 30 μ., με αποτέλεσμα η άμμος να καταλήγει πάλι στην θάλασσα, στην φυσική της θέση».