Σε λειτουργική αναστολή του 12ου δημοτικού σχολείου προχωρά η διοίκηση Μπουτάρη

|
THESTIVAL TEAM

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Αφορμή για την παρέμβαση των γονέων στάθηκε η λήψη απόφασης από τη δημοτική αρχή για οριστικό λουκέτο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο λόγω ακαταλληλότητας.

Η δημοτική αρχή μετά από χρόνια συζήτηση με τους γονείς των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου κατέληξε στην απόφαση διασποράς των μαθητών σε διάφορα σχολεία της ευρύτερης περιοχής πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέβηκε αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου, κυρία Δήμητρα Καμπουράκη, η οποία εξέφρασε «απίστευτη απογοήτευση για όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμο για το 12ο σχολείο». «Νιώθουμε απίστευτη ντροπή γιατί μας έχετε καταντήσει επαίτες για τα αυτονόητα, γιατί ζητάμε να έχουμε σχολείο για τα παιδιά μας στη γειτονιά μας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Καμπουράκη για να προσθέσει: «Κανείς από εσάς δεν είχε την ντρομπροσύνη να μας ενημερώσει. Μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης για την υλοποίηση της διασποράς των μαθητών. Κανένας δεν έχει κλείσει σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Το 12ο κλείνει από συγκεκριμένο Δήμαρχο και συγκεκριμένους αντιδημάρχους».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Παιδείας και Υποδομών για να εκφράσουν το σκεπτικό της απόφασης της δημοτικής αρχής.

«Έπρεπε να είχαμε κλείσει από το τέλος Μαΐου το 12ο Σχολείο. Αυτό που προτάθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το μελετήσαμε και εμείς είναι η πρόταση της διασποράς. Δηλαδή οι 95 μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου συν τους 13 μαθητές που θα εγγραφούν στην πρώτη δημοτικού να μεταφερθούν σε τρία σχολεία» είπε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Δημαρέλος.

Ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Θανάσης Παππάς, αρχικά τόνισε ότι δεν μπορεί να χτιστεί άλλο σχολείο στην περιοχή καθώς ο χώρος που ήταν χαρακτηρισμένος για κατασκευή σχολείου παραχωρήθηκε στην Εκκλησία για να χτιστεί Ναός. Πρόσθεσε επίσης ότι οι γονείς είναι εδώ και καιρό ενήμεροι για τα πλάνα της διοίκησης. «Από το 2016 υπάρχουν έγγραφα τα οποία ενημέρωναν τους γονείς ότι είναι απαραίτητη η μεταστέγαση» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης εγκάλεσε τη διοίκηση του Δήμου σημειώνοντας: «Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή το 12ο δημοτικό σχολείο είναι προβληματικό και ακατάλληλο τα τελευταία δύο χρόνια πράγμα που σημαίνει ότι έχει ευθύνες η διοίκηση ή είναι κατάλληλο και μπορούν να παραμείνουν οι μαθητές εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να υπάρξει μία τοποθέτηση του σώματος επί ενός ψηφίσματος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Κουράκης (παράταξη Μπουτάρη) και Δημητριάδης (παράταξη Καλαφάτη) πρότειναν την υλοποίηση της πρότασής τους η οποία προβλέπει επισκευές στην υφιστάμενη σχολική μονάδα ύψους 20.000 ευρώ προκειμένου να εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα ακαταλληλότητας.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Η συγκεκριμένη θέση της κ. Γούλα προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από μερίδα των δημοτικών συμβούλων όσο και από παρευρισκόμενους γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου.

Αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και της συμπολίτευσης τόνισαν ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να τεθεί προς ψήφιση. Δεκαοκτώ σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις ζήτησαν να τεθεί το θέμα προς ψήφιση εκτός ημερήσιας διάταξης. Ο αριθμός τους δεν ήταν ικανός για να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.