Την πρόταση της για την εκμίσθωση πέντε περιπτέρων στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κάποια από αυτά φέρνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνολικά θα εκμισθωθούν 8 περίπτερα μαζί με το ήδη εκμισθωμένο περίπτερο στο κήπο του Νερού.

Τελικά δεν θα εκμισθωθεί το περίπτερο στον Κήπο της Άμμου, το οποίο θα παραχωρηθεί για κοινωνικές δράσεις, αλλά αυτό στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου.

Τα υπόλοιπα περίπτερα που θα εκμισθωθούν είναι αυτά στον Κήπο των Εποχών, στον Μεσογειακό Κήπο, στον Κήπο των Ρόδων και δύο στον Κήπο του Νερού.

Το περίπτερο στον Κήπο του Νερού θα εκμισθωθεί εκ νέου καθώς η εν δυνάμει μίσθωση έληξε τον περασμένο μήνα στις 9 Ιουνίου.

Ο δήμος θα καταβάλει το 20% των εσόδων από την εκμίσθωση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.  Τα υπόλοιπα έσοδα όπως τονίζουν από την διοίκηση του δήμου θα δοθούν για έργα τα οποία θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε αυτά τα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα

Τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν μόνο στα περίπτερα στο Μεσογειακό Κήπο, στο Κήπο των Ρόδων και στα περίπτερα στο Κήπο του Νερού. Στο ένα από τα δύο περίπτερα του Κήπου του Νερού προβλέπεται ο περιορισμός της έκτασης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με την αρχική μελέτη της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών , ενώ στο δεύτερο η χρήση μόνον υψηλών σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζιών.

 Για τα περίπτερα στον Κήπο Απογευματινού Ήλιου και στον Κήπο Εποχών δεν προβλέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

"Λάβαμε υπόψη όλες τις ομάδες πολιτών, διαβουλευτήκαμε και προτείνουμε μία λύση δημιουργική για να ικανοποιούνται όλοι οι πολίτες. Να μπορεί ο πεζός να κάνει ελεύθερα τη βόλτα του και να μην ενοχλείται από τραπεζοκαθίσματα και από την άλλη όποιος θέλει να μπορεί να καθίσει κάπου και να πιει τον καφέ του απολαμβάνοντας τη θέα. Πιστεύουμε με αυτή την πρόταση ικανοποιούνται όλοι", τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

Αναλυτικά, ο πίνακας των υπό εκμίσθωση περιπτέρων πολιτισμού και αναψυχής:

trapez-1.png

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση αυτή θα ισχύσει μόνο αν ψηφιστεί στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικούς μήνες πολίτες της Θεσσαλονίκης και φίλοι της νέας παραλίας, είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία αντιδρώντας στην πρόθεση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να μισθώσει περίπτερα στη νέα παραλία σε ιδιώτες, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.