Δυσάρεστη είδηση χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης , το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 44χρονου συμβασιούχου οδηγού στην καθαριότητα του δήμου.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου".

«Κανείς δεν ξέρει ακόμη πως έγινε. Χτύπησε με το αυτοκίνητο το οποίο ήταν εν στάσει. Αυτός πήγε να κάνει κάτι στις συνδέσεις. Έγινε επέμβαση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική. Περιμένουμε νεότερα. Είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την καθαριότητα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς σημείωσε ότι δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε οι διαδικασίες αναφέροντας πως «υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία όπου προσδένεται, αφού κατέβουν τα κοντέινερ ο τράκτορας με το ρυμουλκό. Αυτή η διαδικασία προβλέπει κάποια πράγματα. Κάποιο από αυτά δεν τηρήθηκε. Αυτές είναι οι ενδείξεις μέχρι στιγμής».