Ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου για την αποκομιδή του τεράστιου όγκου σκουπιδιών, που έχει συσσωρευτεί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Χθες η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων κι έτσι τα απορριμματοφόρα έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να αποφορτιστούν οι γειτονιές από τα βουνά απορριμμάτων.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρήκαν σήμερα 32 απορριμματοφόρα και 9 οχήματα για την ανακύκλωση. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «σήμερα δουλεύει το σύνολο του προσωπικού, μόνιμοι και συμβασιούχοι και όπως εκτιμώ μέχρι την Κυριακή η πόλη θα είναι καθαρή». Ο κ. Ψαρράς τόνισε, ότι «οι συμβασιούχοι θα εργάζονται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», όπως οι ίδιοι τον διαβεβαίωσαν, δια στόματος της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου.

Ο κ. Ψαρράς επισήμανε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι εκτός από την αποκομιδή, πραγματοποιείται πλύσιμο των σημείων και ψεκασμοί απολύμανσης. «Από χθες το βράδυ 5 υδροφόρες πλένουν τους χώρους που βρίσκονταν συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών. Παράλληλα, ψεκάζουμε με απολυμαντικό υλικό».

Ο γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι χθες απομακρύνθηκε ένας πολύ μεγάλος όγκος σκουπιδιών από τους δρόμους. «Χθες καταφέραμε, μόνο με τους μόνιμους εργαζόμενους να απομακρύνουμε 545 τόνους απορριμμάτων», κατέληξε.