Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι ένας από τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μίλησε στο thestival.gr και εξήγησε γιατί η αποκομιδή δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα στον δήμο του.

«Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης δεν απεργούν. Στο Δήμο μας έχουμε μόνον τέσσερις παρατασιούχους. Έχουμε βέβαια και 25 παλιούς συμβασιούχους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση των οποίων κατέθεσα ως μάρτυρας στο δικαστήριο υπέρ τους πριν το 2015 εγώ ο ίδιος ως Δήμαρχος» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου έχοντας και την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε απέναντι στους συμβασιούχους. «Δεν είπαμε ποτέ ψέματα στους συμβασιούχους όπως έκανε η κυβέρνηση. Πάντοτε ήμασταν υπέρ της πρόσληψης μονίμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή η θέση μας δικαιώθηκε και με την απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου» επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου.

Στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται απεργία στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο κ. Κυρίζογλου απαντά: «Υπήρχαν κάποιες σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά οι ίδιο οι παρατασιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται με δική τους θέληση. Τα συγκεκριμένα άτομα συνεχίζουν να πληρώνονται από τον Δήμο μας μέσω δικαστικής απόφασης (διαταγής πληρωμής)».