Να μπλοκάρουν τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη προσπαθούν συμβασιούχοι στον δήμο Θεσσαλονίκης. Από το πρωί βρίσκονται στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Φοίνικα, επιχειρώντας να μπλοκάρουν την κατάθεση προσφορών, ενώ εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς και στο αμαξοστάσιο του δήμου στην Πυλαία, αποτρέποντας την έξοδο των απορριμματοφόρων. 

"Μετά την απόφαση του δημάρχου προβήκαμε σε κατάληψη του κτιρίου και είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την ανάθεση σε ιδιώτες. Δηλώνουμε από εδώ ότι το δικαίωμά μας να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας πηγάζει από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Επειδή κατέχουμε θέσεις μόνιμου προσωπικού, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεών μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου" δήλωσε στο Thestival η αντιρπόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδακτύλου. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο Thestival, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του δήμου έχει λάβει τις προσφορές από ενδιαφερόμενους. «Σε λίγες ώρες θα αναδειχθεί ο ανάδοχος» κατέληξε ο κ. Ψαρράς.