Ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι στηρίζουν το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζουν ενωμένοι για την εξασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων συναδέρφων  του και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, εξέδωσε ο συντονισμός συλλόγων Δήμου Θεσσαλονίκης, με από συνεδρίαση που είχε σήμερα το πρωί.

"Καταδικάζουμε και απαιτούμε  την άμεση απόσυρση της πρόσκλησης ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης... Μόνο και μόνο τότε εγγυόμαστε την πλήρη ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας, όπως ορίζεται σε κοινή συμφωνία Συλλόγων και Διοίκησης και με πλήρη ανοχή για την αποφόρτιση  εστιών έντονης συσσώρευσης απορριμμάτων, πάντα με την σημερινή οδηγία της ΠΟΕ ΟΤΑ", τονίζουν στην ανακοίνωση τους, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σήμερα, Δευτέρα 26/6/2017 σε κοινή συνεδρίαση όλων των Συλλόγων του ΔΘ (ΣΕΔΘ, ΕΣΕΔΘ, ΣΕΚ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΝΙΚΗΣ) και εκπροσώπων της ΠΟΕ ΟΤΑ,  μελών του Γενικού Συμβουλίου και της ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ, επίσης μελών του Γενικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα:

Στηρίζουμε το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζουμε ενωμένοι για την εξασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων συναδέρφων και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου!

Καταδικάζουμε και απαιτούμε  την άμεση απόσυρση της πρόσκλησης ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης... Μόνο και μόνο τότε εγγυόμαστε την πλήρη ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας, όπως ορίζεται σε κοινή συμφωνία Συλλόγων και Διοίκησης και με πλήρη ανοχή για την αποφόρτιση  εστιών έντονης συσσώρευσης απορριμμάτων, πάντα με την σημερινή οδηγία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Απόσυρση των ΜΑΤ από τον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου .Οι εργαζόμενοι μπορούν να περιφρουρήσουν την εργασία τους και θα νικήσουν!"