Να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της σε όλους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε πριν από λίγο η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Η απόφαση πάρθηκε μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας πήρε την απόφαση να βάλει νερό στο κράσι του μετά τη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ έπαιξε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων και η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και λόγω του καύσωνα.

Το Σάββατο ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε τόσο στην ΠΟΠ - ΟΤΑ όσο και στην ΚΕΔΕ τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή δεν λύνει το πρόβλημα με τα σκουπίδια, καθώς η ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων