Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξη του "στον αγώνα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την εξασφάλιση της  εργασίας  των συμβασιούχων στην Υπηρεσία της Καθαριότητας των Δήμων", εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στην ανακοίνωση  του ο Σύλλογος, καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου για εκβιασμό και απειλητική συμπεριφορά επισημαίνοντας την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο    Σ.Ε.Δ.Θ.  στηρίζει το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την εξασφάλιση της  εργασίας  των συμβασιούχων στην Υπηρεσία της Καθαριότητας των Δήμων.

Εφιστούμε την προσοχή, όσον αφορά την τήρηση των προγραμμάτων εργασίας του Προσωπικού Ασφαλείας σε μέρες απεργιών και στάσεων εργασίας, όπως αυτά έχουν καθοριστεί μεταξύ των Συλλόγου  Εργαζομένων Δ.Θ.( Σ.Ε.Δ.Θ.), Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας ( Σ.Ε.Κ.), Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Θ. ( Ε.Σ.Ε.Δ.Θ.) , Σύλλογος Πτυχιούχων  Ν.Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων και Νηπιαγωγών Δ.Θ. και της Διοίκησης του Δήμου Θεσ/νίκης.

Οι καταλήψεις εργοταξίων – αμαξοστασίων, στο αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζονται μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων στους κατά τόπους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε κάθε εκβιαστική και απειλητική συμπεριφορά από μέρους της Διοίκησης του Δήμου Θεσ/νίκης για την ιδιωτικοποίηση της Δ/νσης Καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου και θα νικήσουν".