Για κυβερνητική ανοχή κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής πράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, με αφρομή την εισβολή περίπου 30 φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη και την αναγραφή συνθημάτων στην είσοδο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

«Άλλη μία πράξη παραβατικότητας, σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, από μια μικρή ομάδα ταραξιών, επιβεβαιώνει αυτό που πολλές φορές έχω υπογραμμίσει: Δεν υπάρχουν ιδεολογικά προσχήματα ικανά να δικαιολογήσουν την κυβερνητική ανοχή μπροστά σε παραβατικές συμπεριφορές. Επικλήσεις για “ρωμαλέα φοιτητικά κινήματα” το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν τις ιδεοληψίες των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και, φυσικά, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το γιγαντώνουν», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης.

Ο ίδιος προσθέτει πως «ειδικά η συγκεκριμένη εισβολή, που έγινε την ώρα κατά την οποία ο πρύτανης συζητούσε, με μέλη της διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη συνεργασία του ιδρύματος με έναν φορέα πολιτισμού, δεν είναι μόνο αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, αλλά πλήττει και την εικόνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και προσωπικά στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέα Ζαπράνη, αλλά και προς το εκπαιδευτικό προσωπικό ενός πανεπιστημίου που έχει κάνει πράξη τη συνύπαρξη της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα».