Με τον κίνδυνο να γεμίσει σκουπίδια βρίσκεται αντιμέτωπη η Θεσσαλονίκη, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ανυπόφορη την κατάσταση.

Τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να ξεχειλίζουν στους κάδους, καθώς από χθες το αμαξοστάσιο του δήμου τελεί υπό κατάληψη με αποτέλεσμα κανένα απορριμματοφόρο να μην μπορεί να βγει στους δρόμους για αποκομιδή.

Η πληροφορία που είχε φτάσει και στα αυτιά του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, ότι σήμερα στις 9.30 οι εργαζόμενοι θα έλυναν την κατάληψη τελικά δεν επιβεβαιώθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους της πόλης.

" Η πληροφορία που μου δώσανε οι ίδιοι ότι σήμερα 9.30 θα έλυναν την κατάληψη για να κάνουν την πορεία προς το ΥΜΑΘ και στη συνεχεία θα είχαν γενική συνέλευση δεν ευσταθεί. Έχουν μείνει κάποιοι στο αμαξοστάσιο και δεν μπορούν τα απορριμματοφόρα να κάνουν αποκομιδή. Αν συνεχίσουν να κλείνουν το αμαξοστάσιο δεν θα γίνει καθόλου αποκομιδή", τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς και πρόσθεσε:

"Περιμένω να  γίνει το μεσημέρι η γενική συνέλευση και να δούμε τι θα αποφασίσουν για το πως θα κινηθούν. Πολύ φοβούμαι ότι θα μείνει κλειστό το αμαξοστάσιο και το πρόβλημα θα διογκωθεί από απόψε και μετά. Δύο μέρες χωρίς αποκομιδή όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας δεν θα έπρεπε να επέμβει;".

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα συμβασιούχοι που εργάζονται στο τομέα της Καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.