Τη συμπαράστασή του στους απολυμένους συμβασιούχους του τομέα της καθαριότητας, εκφράζει ο δήμος Παύλου Μελά με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «καταδικαστέα» και «απαρέδεκτη», ενώ σημειώνει πως «ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε».

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του, στις 20 Ιουνίου 2017, εξέδωσε Κατά Πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους συμβασιούχους του τομέα της Καθαριότητας , σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 353/2017 απόφασή του:

Η δημοσιοποίηση τελικά της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία και για πολλούς από αυτούς, τους αμφισβητείται προκλητικά και αυτή η πληρωμή τους για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης ως προς το περιεχόμενο της για τους ίδιους τους εργαζόμενους απόφασης, μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι θέλουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους, και όσοι αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά και σε κάλπικη αντιπαράθεση με την Ν.Δ. και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα στην ημερήσια διάταξη και διακαής πόθος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε.

Δεν συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές, οι συμβασιούχοι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, με το καθεστώς της σύμβασης, γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους μας ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων που κτίζεται χρόνια τώρα και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Λέμε λοιπόν ΟΧΙ σε αυτό τον νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στις απολύσεις,

• να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα,
• να πληρωθούν και να νομιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι,
• να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ και θα συνδράμουμε με ότι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους ΑΓΩΝΕΣ και τις ΑΓΩΝΙΕΣ των εργαζομένων.

Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις δίκαιες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους και την απεργία της 22ας Ιουνίου 2017».