Τις δηλώσεις του Γιάννης Μπουτάρη στη συνέντευξη τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού, σχολίασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης .

“Ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα κ. Μπουτάρης, επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να πληρώνει την χρόνια παθογένεια των προσωπικών πολιτικών επιλογών. Αν εξέλειπε η αγωνία συγκεκριμένων να κατοχυρώσουν την προσωπική τους πολιτική υπογραφή στο κάδρο της πόλης μας, ίσως να πετυχαίναμε ένα υπόδειγμα ομαλής λειτουργίας όλων των δομών και υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων αυτού του τόπου.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή συναποφασίζει και εκτελεί. Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένως τη συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού (την οποία φυσικά και παρείχε), για την πραγματοποίηση τουριστικών δράσεων του δήμου. Επιπλέον ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δεν προβάλει πρόσωπο γιατί δεν το έχει ανάγκη. Δε προβαίνει σε δηλώσεις για να απαξιώσει άξια πρόσωπα, αλλά για προβάλει τον προορισμό. Πόσο αυτό μπορεί να ενοχλεί και να φοβίζει;”, τόνισε η κ. Πατουλίδου.