Για τις σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο και για το αν θα εκμεταλλευτεί την αλλαγή της προεδρίας, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού.

"Με τον κ. Θωμόπουλο είχα κακές σχέσεις γιατί με είχε κατηγορήσει για διάφορα πράγματα. Δεν ήταν έντιμος στη σχέση μας. Η Ένωση Ξενοδόχων έκανε οδηγό για τη Θεσσαλονίκη και δεν είχε πουθενά το σήμα many stories one heart. Αυτό είναι ένα μικρό πράγμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Η αλλαγή δεν έγινε επειδή τον βαρέθηκαν απλώς τον Θωμόπουλο αλλά αγανάκτησαν και αυτοί. Με τους ξενοδόχους πρέπει να έχουμε άμεση και καλή συνεργασία. Θέλω να καταλάβουν και οι ξενοδόχοι ότι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και για να ανακαινίσουν τα ξενοδοχεία τους και να κάνουν προγράμματα.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στον Οργανισμό Τουρισμού τονίζοντας ότι είναι υπόδειγμα αποτυχημένης λειτουργίας διότι είναι κρατικός.

"Μπορεί η Βούλα να είναι η συμπαθέστερη γυναίκα στον κόσμο αλλά πρέπει να γίνει μια αναδιοργάνωση όπου δεν θα συμμετέχουν οι κρατικοί φορείς", σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα ανέφερε για τον ίδιο ο κ. Μπουτάρης αλλά αρκέστηκε στο να αναφερθεί στην αποχώρησή του από την προεδρία.

"Αποχώρησα οικειοθελώς και δεν αποχώρησα μετά από καμία αγανάκτηση των ξενοδόχων. Έκλεισα ένα κύκλο αρκετών ετών και δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω. Η απόφαση ήταν καθαρά προσωπική μετά από οκτώ θητείες, δηλαδή 24 χρόνια νομίζω ότιδικαιούται ο καθένας να φύγει γεμάτος εμπειριών", τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Θωμόπουλος.