Δεν λέει να "στεριώσει" η τοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή» μέσα Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς προέκυψε νέο από εμπόδιο από την  Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού η οποία ζητά τη φωτοσήμανσή του.

Όπως ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ενώ είχαν όλα προχωρήσει καθώς ο δήμος πήρε 35 υπογραφές από του αρμόδιους φορείς, σήμερα από τη Διεύθυνση Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, εστάλη μια επιστολή που ενημερώνει το δήμο για την  φωτοσήμανση των έργων, ζητώντας 300 ευρώ.

Το "Φεγγαράκι του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη, βρισκόταν τοποθετημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του Μακεδονία Παλάς, όταν τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι το βανδάλισαν και το πέταξαν στη θάλασσα.

Με σκοπό να το προστατέψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να το τοποθετήσει εντός του Θερμαϊκού κόλπου, ενώ στη θέση που βρισκόταν θα τοποθετηθεί το γλυπτό "Φιλία Amicia», του διάσημου γλύπτη, καθηγητή Εικαστικών Τεχνών Κώστα Βαρώτσου, το οποίο είναι δωρεά προς τον δήμο του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.