Αισιόδοξος πως το 2019 θα βρει την "Πρωτοβουλία" ενωμένη και ανανεωμένη, ώστε να κερδηθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές και να επέλθει η αλλαγή νοοτροπίας στην πόλη, εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση ενωτικής διάθεσης προς τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης, ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε πως η τρέχουσα θητεία θα πρέπει «να ολοκληρωθεί αξιοπρεπώς και επιτυχώς» και πως θα πρέπει «να κερδηθεί και η επόμενη».

«Ο κόσμος μάς ψήφισε για την τρέχουσα θητεία, την οποία πρέπει να ολοκληρώσουμε αξιοπρεπώς και επιτυχώς. Πρέπει να κερδίσουμε και την επόμενη θητεία, του 2019, διότι η αλλαγή νοοτροπίας και η αλλαγή στον δήμο -που προσπαθούμε να επιφέρουμε και την οποία εγκρίνει ο κόσμος- δεν γίνεται σε μια και σε δύο θητείες. Θέλει μια ολόκληρη γενιά και αυτό παλεύουμε» υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που σημειώθηκε το περασμένο διάστημα με τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της "Πρωτοβουλίας", Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους: «Από την πρώτη μέρα είχαμε διαφορές. Άλλες διαφορές είχαμε όταν παλεύαμε να κερδίσουμε το δήμο και άλλες όταν γίναμε διοίκηση. Εμφανίζονται και λένε για προδότες, αποστάτες και διάφορα άλλα. Κι εγώ έχω πει κουβέντες που καμιά φορά είναι πιο δυσάρεστες, όμως είναι πάνω στα νεύρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ