Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε 40 σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν, έπειτα από αντισεισμικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας. Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται στους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη.

«Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου που ξεκίνησε επί της ουσίας το 2010. Τότε, ένα αρκετά μεγάλο κονδύλιο, ύψους 1,7 εκ. ευρώ, διατέθηκε στο νομό Χαλκιδικής προκειμένου να αποκατασταθούν 40 σχολικές μονάδες που είχαν υποστεί ζημιές από σεισμούς που είχαν λάβει χώρα σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα το 2006 είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αρναία ενώ έχουν καταγραφεί σεισμοί και στις περιοχές της Σάρτης και της Κασσάνδρας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, με αφορμή την έγκριση σχετικής πίστωσης από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιώργος διευκρίνισε ότι αντισεισμικοί έλεγχοι γίνονται σε ετήσια βάση σε πολλά σχολεία, αλλά και μετά από τη διατύπωση σχετικού αιτήματος προς τις τεχνικές υπηρεσίες.

«Υπάρχουν τεράστια θέματα γιατί σε μικρούς οικισμούς, με λίγα παιδιά και λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα έργα που απαιτούνται για τα σχολικά κτήρια. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται ποσά από ίδιους πόρους της περιφέρειας, αλλά θα βοηθούσε πολύ η έναρξη από την κεντρική διοίκηση προγραμμάτων όπως εκείνα που υλοποιούσε στο παρελθόν ο παλιός Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα προβλήματα σχολικής στέγης στη Χαλκιδική.