Με παρέμβασή του σε πάνελ με θέμα την εξεύρεση ευνοϊκών και βιώσιμων λύσεων πάνω στο προσφυγικό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης θα πάρει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου Concordia Europe Summit, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 6 και 7 Ιουνίου 2017.

Προσκεκλημένη της διοργάνωσης είναι και η Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου, η οποία θα πάρει μέρος σε συζήτηση με αντικείμενο τις συνέργειες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραβρεθεί ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το Concordia Europe Summit, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της χώρας, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις συζητήσεις μεταξύ πρώην και νυν κυβερνητικών στελεχών και επικεφαλής οργανισμών πάνω σε θέματα όπως η προσφυγική κρίση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει ως προπομπός του ετήσιου συνεδρίου «Concordia», που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017.