Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Μαΐου, στις 19:00 το ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική από τον δήμαρχο, Γεώργιο Ζουμπά, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., τον πρόεδρο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. "ΦΡΟΝΤΙΔΑ". 

Το ΚΕΠ Υγείας έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Μέσα από τη δομή αυτή οι δημότες με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο, και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.

Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό ο κάθε δημότης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας για τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Σκοπός της νέας αυτής δομής, είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του δήμου. Το εκπαιδευμένο δημοτικό προσωπικό που στελεχώνει το ΚΕΠ Υγείας είναι σε θέση καθημερινά να παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόληψης.

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αριστοτέλη θα στεγάζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.30-14.30.