Έξαλλος ο Μπουτάρης με τους αντάρτες: Εσείς προδώσατε την Πρωτοβουλία- Πρέπει να ντρέπεστε!

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη να εξαπολύει ευθεία επίθεση προς τους αντάρτες της παράταξής του, οι οποίοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν ακόμη μια πρόταση της διοίκησης του δήμου, που αφορούσε αυτή τη φορά αυτή το μνημόνιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, αφού υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας της διοίκησης για υπογραφή συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, άσκησε κριτική, κυρίως στους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη και Κωνσταντίνο Ζέρβα, για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά διαφοροποιούνται από τις θέσεις της Πρωτοβουλίας. “Πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτή τη συμπεριφορά. Ή είστε μαζί ή φεύγετε” φώναξε από το βήμα του συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο: “Την Πρωτοβουλία εσύ την πρόδωσες”.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, όμως ο Γιάννης Μπουτάρης συνέχισε: “Αυτοί πρόδωσαν την πρωτοβουλία για προσωπικούς λόγους συμφέροντος”.

Μετά το σχόλιο του δημάρχου, τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος σχολίασε για τον Γ. Μπουτάρη: “Την Πρωτοβουλία την πρόδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος από τη στιγμή που είπε ότι η Πρωτοβουλία πέθανε”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε: “Δεν θα δώσω συνέχεια σε μια θλιβερή εικόνα που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγο. Δεν θα απαντήσω σε θέματα που καταδεικνύουν άνθρωπο που χάνει την ψυχραιμία, δεν αντέχει τον διάλογο και διέπεται από Καισαρισμό”.

Πρόσθεσε επίσης: “Υπάρχει η ελευθερία της συνείδησης, η οποία οδήγησε την παράταηη αυτή μπροστά και ανέδειξε τον Γιάννη Μπουτάρη δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αν δεν είχα εγώ αυτή την ελευθερία, δεν θα υπήρχε δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης το 2010”.

 

Διαβάστε επίσηςΧαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης: “Εμένα θα με σέβεστε, έτσι να μιλάτε στους ποινικούς”

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.