Απάντηση σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την απουσία δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, από τις εκδηλώσεις προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έδωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε μόνον τρεις επισημάνσεις να κάνουμε για την ανακοίνωση της “διοίκησης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία, τελευταία, επιδίδεται σε έκδοση σειράς –υποτιθέμενων- “απαντήσεων” -προφανώς αμήχανη μπροστά στο ότι κάποιοι την αντιπολιτεύονται με επιχειρήματα:

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παραδέχεται ότι ήταν απούσα από τις εκδηλώσεις των Ποντιακών Σωματείων για να τιμηθούν τα 350.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και, κατά την προσφιλή της τακτική, κατηγορεί για την απουσία της, τους άλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τους... Πόντιους.

Είναι, το λιγότερο, αστείο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, που είναι η βασίλισσα του εστέτ λαϊκισμού, να κατηγορεί για λαϊκισμό τους “Εντάξει” κι εμένα προσωπικά.

Ας γνωστοποιήσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έστω και τώρα, τέσσερις ημέρες μετά, την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε -αν εξέδωσε- για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Για την ταμπακέρα, ουδέν...».