Σήμερα συνδρίασε για πρώτη φορά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων, η οποία συστάθηκε με την υπ’ αρ. 245/28-02-2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην αποστολή της επιτροπής με βασικό αντικείμενο την έκφραση γνώμης σχετικά με τη σύνταξη και την επεξεργασία των Κανονιστικών Αποφάσεων των κοινόχρηστων χώρων του δήμου, με έμφαση στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ αναφορικά με το σκεπτικό και τους στόχους της, διευκρίνισε ότι αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, επιδεικνύοντας σεβασμό προς όλες τις πλευρές, καταστηματάρχες, πεζούς, ΑμεΑ, δημότες και επισκέπτες.

Οι εκπρόσωποι των φορέων χαιρέτισαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ότι τα μέλη της επιτροπής θα καταθέσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα γραπτές προτάσεις επί του περιεχομένου της κωδικοποίησης των ρυθμίσεων των παραπάνω ζητημάτων, προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία θα αναλάβει να ορίσει και να συγκαλέσει την επόμενη συνάντηση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος, Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

Ακόμη πήραν μέρος οι: Μόνικα Αϊβάζογλου (Δημοτική Σύμβουλος – επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση»), Χρήστος Νικολόπουλος (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Νικόλαος – Θεοδόσιος Ιωάννου (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), Δημήτριος Ραΐδης (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), Γρηγόρης Μαυράκης (Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών), Σάββας Λαζάρου («ΘεσΕπί Κέντρω – Φίλοι του ιστορικού Κέντρου), Γεώργιος Αυγουστίδης (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Μακεδονίας – Θράκης) καθώς και οι εκπρόσωποι της 1ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Χαρίλαος Κωτίδης, αντίστοιχα.