Δ.Θεσσαλονίκης: Δεν θα αφήσουμε την πόλη με σκουπίδια

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

«Δεν θα αφήσω την πόλη με σκουπίδια. Δεν είναι τρόπος αυτός να διεκδικήσουν οτιδήποτε. Με όλα αυτά τα τερτίπια οδηγούν την κατάσταση στην ιδιωτικοποίηση αν συνεχίσουν έτσι. Αν μείνει η πόλη με σκουπίδια δύο ή τρεις μέρες, θα ιδρώσει κανενός το αυτί;», δηλώνει στον Alpha 96,5 ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της καθαριότητας που συνεχίζεται και σήμερα.

«Έχουμε και μία τρόικα πάνω από το κεφάλι μας και δεν ξέρουμε τι μέλει γενέσθαι», συμπληρώνει ο ίδιος για να τονίσει τον κίνδυνο ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Ο κύριος Ψαρράς θεωρεί πως οι απεργοί τιμωρούν άδικα τη διοίκηση του δήμου και τους δημότες, καθώς «είναι καθαρά θέμα του αρμόδιου υπουργού και του Ελεγκτικού Συνεδρίου» η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας των συμβάσεων. «Παρόλο που, σαν διοίκηση του δήμου, έχουμε κάνει ό, τι είναι δυνατόν να γίνει και είμαστε στο πλευρό τους, έκαναν κατάληψη στο ΣΜΑ της Πυλαίας και στο αμαξοστάσιο», δηλώνει ο κύριος Ψαρράς αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα.  Την ίδια ώρα οι απεργοί παραμένουν ανένδοτοι, και μετά τη συνάντηση τους με τον γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κύριο Ψαρρά, κατά τον νόμο, όταν υπάρχει απεργία «κάθονται σε ένα τραπέζι η διοίκηση του δήμου με το σωματείο των εργαζομένων και βγαίνει το προσωπικό της επιφυλακής», και εξηγεί ο ίδιος πως «χθες βγήκαν λιγότερα από τα μισά», αναφερόμενος στα οχήματα εργασιών και καθαριότητας στο δήμο τα οποία καθάρισαν σχολεία, νοσοκομεία και λαϊκές αγορές.

Όσον αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για να λυθεί το ζήτημα, ο κύριος Ψαρράς σημειώνει πως «Ο δήμαρχος έχει έρθει σε επαφή με τον κύριο Σκουρλέτη. Καταβάλουν προσπάθειες να βρεθεί μία μέση λύση σε συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να πάρει τέλος η ομηρία αυτών των ανθρώπων».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ψαρράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δήμος να κινηθεί δικαστικά κατά των απεργών, εφόσον οι τελευταίοι αποφασίσουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.