Την παντελή απουσία εκπροσώπων της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που έγιναν, την προηγούμενη Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, στηλιτεύει, σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης.

Η δήλωση του κ. Καλαφάτη έχει ως εξής:

«Για άλλη μία φορά, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος προσωπικά, ήταν απόντες από εμβληματικά θέματα και εκδηλώσεις της πόλης. Επέλεξαν να κρυφτούν και να μην εμφανιστούν στις συγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, για να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία τους ήταν εκκωφαντική! Έπρεπε να το περιμένουμε: Είναι ο ίδιος δήμαρχος και η ίδια διοίκηση που, πριν μερικά χρόνια, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν δημόσιο χώρο, στις οργανώσεις των Ποντίων, για να τιμήσουν τα θύματα της Γενοκτονίας...
Πριν την παντελή απουσία, είχε προηγηθεί η αφωνία. Η διοίκηση δεν συζητά καν την πρόταση που, προσωπικά εγώ, αλλά και η παράταξη των “Εντάξει” έχουν καταθέσει, για τη δημιουργία Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού. Ενός μουσείου κόντρα στη μισαλλοδοξία, που σκοπό θα είχε να τιμηθούν και τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και οι ξεριζωμένοι της Σμύρνης -αλλά κι όλοι όσοι ξεριζώθηκαν, εκείνα τα χρόνια, από τα σπίτια τους και την γη τους, με τρόπο βίαιο, που έχασαν τα πάντα, όμως είχαν τη δύναμη να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της Θεσσαλονίκης και να τον εμπλουτίσουν.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κι ο Δήμαρχος πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κρύβονται όταν συνεχίζεται ένας αγώνας για την αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας. Για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».