Κουράκης – Δημητριάδης σε Μπουτάρη: Eκπονήσαμε μελέτη και μάλιστα σε τρεις ημέρες όπως αυθαίρετα ορίσατε

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Επιστολή με την οποία ενημερώνουν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ότι είναι έτοιμοι να  του παραδώσουν την Τεχνική και Οικονομική Μελέτη Συντήρησης του 12ου Δημοτικού Σχολείου, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ανδρέας Κουράκης και Σωκράτης Δημητριάδης.

“Εμείς κάναμε το καθήκον μας,  και είμαστε στη διάθεσή σας να σας παραδώσουμε την ΤΕΧΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που εκπονήσαμε και μάλιστα σε τρεις ημέρες όπως αυθαίρετα ορίσατε, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από εσάς και τους αρμόδιους για την άμεση έναρξη των εργασιών συντήρησης. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα υλοποιήσει τα επόμενα στάδια που απαιτούνται για την επίτευξη του τελικού στόχου, σε ανάλογο σύντομο χρονικό διάστημα”, τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν πως η οριστική λύση για το θέμα δεν μπορεί  να είναι άλλη από τη μετακίνηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στη φυσική του κοίτη δηλαδή στο διατηρητέο της Β.Γεωργίου.

“Η οριστική αυτή λύση έχει δύο στάδια τα οποία πρέπει να εξελίσσονται ταυτόχρονα και παράλληλα. Το πρώτο στάδιο είναι η ασφαλής παραμονή των παιδιών στο σχολείο τους στην Μ.Κάλλας για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρις ότου γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την επισκευή του διατηρητέου 12ου σχολείου στην οδό Β.ΟΛΓΑΣ. Το δεύτερο στάδιο είναι η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου και η μετακίνηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου από την οδό Μ. Κάλλας σε αυτό”, επισημαίνουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Μετά την με αριθμό πρωτ. 3921/09.05.2017 επιστολή σας με την οποία μας καλείτε να <αναλάβουμε την Τεχνική και Οικονομική Μελέτη για την συντήρηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου>, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η άποψή μας, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά απαράδεκτο Θεσμικό Ατόπημα παραμένει, ενισχύεται μάλιστα από όσα περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 10.05.2017 με τίτλο < Ανακοίνωση της Διοίκησης σχετικά με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης>. Αποτελεί παράδοξο, που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος μιας πόλης να δίνει εντολή σε Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης , να εκπονήσουν μια τεχνικοοικονομική μελέτη και μάλιστα εντός τριών ημερών, όταν ο ίδιος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι-αντιδήμαρχοι, δεν κατάφεραν με τις αναγκαίες ενέργειες που όφειλαν να κάνουν, να την εκπονήσουν σε χρονικό διάστημα δύο ετών (730 ημερών), όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία.

Εκείνο όμως που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι, κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στην Διεύθυνση Κατασκευών στις 10.05.2017 προκειμένου να συγκεντρώσουμε στοιχεία για την εκπόνηση της μελέτης, μας δηλώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την αρμόδια Διευθύντρια παρουσία του Γενικού Τεχνικού Διευθυντή, ότι ουδέποτε οι αρμόδιοι Πολιτικοί προϊστάμενοι έδωσαν εντολή για τη σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης. Επί πλέον μας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει φάκελος του κτιρίου, δηλαδή αρχιτεκτονικά, στατικά και λοιπά σχέδια. Δεσμεύτηκαν, μετά από δικό μας αίτημα, να διαμορφωθεί και να μας δοθεί απλός πίνακας των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο με τις σχετικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια (2011-2017), για να τις συνεκτιμήσουμε στην μελέτη που αποφασίσαμε να εκπονήσουμε. Ο Πίνακας αυτός δεν μας έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα.

Αγαπητέ Δήμαρχε

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πλησιέστερα στους πολίτες και οφείλει με συνέργειες και συναινετικές διαδικασίες να δίνει λύσεις στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματά τους , παίρνοντας αποφάσεις με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διοίκησης.

Εμείς, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι Μηχανικοί, με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που απορρέει από την θεσμική μας ιδιότητα, παρά τα όσα προσβλητικά (θεσμικά) και παράλογα ως προς την μεθοδολογία προηγήθηκαν, εκπονήσαμε την τεχνικοοικονομική μελέτη η οποία είναι απολύτως αναγκαία, είναι δηλαδή προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της οριστικής λύσης, η οποία δεν μπορεί  να είναι άλλη από τη μετακίνηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στη φυσική του κοίτη δηλαδή στο διατηρητέο της Β.Γεωργίου. Σε αυτό οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι μας, χωρίς προαπαιτούμενα, υποσημειώσεις και αστερίσκους

Η οριστική αυτή λύση έχει δύο στάδια τα οποία πρέπει να εξελίσσονται ταυτόχρονα και παράλληλα. Το πρώτο στάδιο είναι η ασφαλής παραμονή των παιδιών στο σχολείο τους στην Μ.Κάλλας για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρις ότου γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την επισκευή του διατηρητέου 12ου σχολείου στην οδό Β.ΟΛΓΑΣ. Το δεύτερο στάδιο είναι η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου και η μετακίνηση του 12ου Δημοτικού Σχολείου από την οδό Μ. Κάλλας σε αυτό.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας,  και είμαστε στη διάθεσή σας να σας παραδώσουμε την ΤΕΧΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που εκπονήσαμε και μάλιστα σε τρεις ημέρες όπως αυθαίρετα ορίσατε, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από εσάς και τους αρμόδιους για την άμεση έναρξη των εργασιών συντήρησης. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα υλοποιήσει τα επόμενα στάδια που απαιτούνται για την επίτευξη του τελικού στόχου, σε ανάλογο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.