Για θέματα τα οποία εντάσσονται στην ευρύτερη συνεργασία των δύο αδελφοποιημένων πόλεων Θεσσαλονίκης και Νίκαιας της Γαλλίας συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης...

Μπουτάρης με τον αντιδήμαρχο Νίκαιας, αρμόδιο για ζητήματα Διεθνών Σχέσεων και ευρω-μεσογειακού διαλόγου, Φιλίπ Σουσί (Philippe Soussi).

Στη συζήτηση στο δημαρχείο παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστιάν Τιμονιέ και από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε το ενδιαφέρον του δήμου Θεσσαλονίκης για στενή συνεργασία με την αδελφή πόλη της Νίκαιας σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, διαχείρισης απορριμμάτων και Δημόσιας Διοίκησης. Ενημέρωσε τον Φιλίπ Σουσί για το εορταστικό πρόγραμμα των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και για τη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX (World Music Expo) που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 21 Οκτωβρίου του 2012 στη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία του δήμου Νίκαιας. Εξέφρασε επίσης, την επιθυμία να αναζωογονηθεί η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε αδράνεια.

Από την πλευρά του, ο Φιλίπ Σουσί, αφού διαπίστωσε σύμπτωση απόψεων στα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπερθεμάτισε στις προτάσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των δύο πόλεων και ενημέρωσε τον Γιάννη Μπουτάρη για το έργο της Ολομέλειας του Δικτύου των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πόλεων “Euromed”, προκρίνοντας τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο. Τέλος πρότεινε την διοργάνωση επισκέψεων και αποστολών από στελέχη των υπηρεσιών των δύο δήμων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.