Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Απριλίου κλείνει ο πρώτος κύκλος διανομής φτηνών γεωργικών προϊόντων στους κατοίκους του δήμου Νεάπολης Συκεών από το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες". Αυτή...

τη φορά θα εξυπηρετηθούν περίπου 4.500 οικογένειες οι οποίες θα προμηθευτούν συνολικά 245.970 κιλά λαδιού, αλευριού, ρυζιού και πατατών. Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία του δήμου για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα δήλωσαν συμμετοχή περί τις 7.000 οικογένειες, στις οποίες θα διατεθούν συνολικά 376.690 κιλά προϊόντων εγγυημένης ποιότητας και υγιεινής, όπως επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς ελέγχους και τα συνοδευτικά πιστοποιητικά.

"Πρόκειται για μια πρωτοφανή ανταπόκριση των συνδημοτών μας. Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε με συντονισμένες δράσεις να βάλουμε φραγμό στην αισχροκέρδεια σε βάρος των δοκιμαζόμενων καταναλωτών και στην εκμετάλλευση των παραγωγών", δήλωσεο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της θεσμοθέτησης τέτοιων πρωτοβουλιών με τη συνεργασία των καταναλωτικών οργάνων, των τοπικών συλλόγων και φορέων διευρύνοντας την οργανωτική επιτροπή με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) να στηρίζει την όλη προσπάθεια.

 

Η διάθεση των προϊόντων

Η διάθεση των προϊόντων την Παρασκευή, 6 Απριλίου θα γίνει και πάλι στα ίδια σημεία που έγινε την πρώτη φορά, στην περιοχή Στρεμπενιώτη (Νεάπολη) και το Θέατρο Δάσους (Σέιχ-Σου), από τις 08:00 έως τις 19:00με την αντιστροφή της αλφαβητικής σειράς στους χώρους εξυπηρέτησης, και συγκεκριμένα ως εξής:

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

(ΣΕΪΧ-ΣΟΥ)

ΠΕΡ. ΣΤΡΕΜΠΕΝΙΩΤΗ

(ΝΕΑΠΟΛΗ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.4.2012

Λατινικά, Α, Β

Μ

8:00-10:00

Γ, Δ, Ε

Ν, Ξ, Ο, Π

10:00-12:00

Ζ, Η, Θ, Ι, Κ

ως Καμπουροπούλου

Ρ, Σ, Τ ως Τουτουντζής

 

12:00-14:00

Κανακάρη ως και Λ

Τραϊανού ως και Ω

14:00-16:00

Όλα μαζί (Λατινικά-Λ)

Όλα μαζί (Μ-Ω)

16:00-19:00

 

Στα σημεία διάθεσης των προϊόντων θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι δεκάδες εργαζόμενοι στο δήμο και οι εθελοντές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με στόχο να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους και ο συνωστισμός, όπως συνέβη και την πρώτη ημέρα διάθεσης των προϊόντων. Σ’ αυτό αναμένεται να συμβάλει και η έγκαιρη ειδοποίηση-ενημέρωση των πολιτών για τον ακριβή χρόνο και τόπο παραλαβής των προϊόντων μέσω γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος (sms) στην περίπτωση που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ή με τηλεφώνημα που έγινε σε όλους.

Στους χώρους αυτούς, όπου έχουν προβλεφτεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή συνωστισμού, θα βρίσκονται σε επιφυλακή η Δημοτική Αστυνομία, εργαζόμενοι στο δήμο και εθελοντές για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Οι τελευταίοι θα εισέρχονται στον χώρο με τα οχήματά τους με σειρά προτεραιότητας και θα παραλαμβάνουν τις ποσότητες που παρήγγειλαν αφού πρώτα περάσουν από το ειδικό τμήμα της γραμματείας για να παραλάβουν το έντυπο με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες τιμές.