Με ίδιους πόρους θα καλύψει το κόστος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης......

«Είχαμε πει ότι αν το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει την δαπάνη θα προχωρήσουμε μόνοι μας, όπως κάνουμε για παράδειγμα σε διοργανώσεις όπως τα Δημήτρια» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Το θέμα έχει κολλήσει στο ελεγκτικό. Έτσι, συνεχίζουμε με πόρους του δήμου. Γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις  του ΔΣ της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, τα μέλη του οποίοι ευχαριστώ και τους ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία» Έπεσε κι αυτή η προσπάθεια θύμα της γραφειοκρατίας».

Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν πλέον υπό την επίβλεψη Επιτροπής Προσωπικοτήτων και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μπουτάρης, θα πραγματοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Την επικοινωνιακή προβολή θα αναλάβει η ΔΕΠΘΕ (TV100 και FM100).

Όπως τονίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τις 308 προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσεις από διάφορους φορείς και συλλόγους της πόλης,  101 θα λάβουν επικοινωνιακή στήριξη, ενώ 29 θα λάβουν και οικονομική στήριξη.