Δ. Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάζεται το Πάρκο της Γαλλίας

|
THESTIVAL TEAM

Αύριο Τετάρτη, στις 12:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του “Πάρκου της Γαλλίας”, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το δημαρχιακό Μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης…

Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Κριστιάν Τιμονιέ και του προέδρου του Σωματείου “Φίλοι του πρασίνου Θεσσαλονίκης”, Γρηγόρη Νικολαΐδη, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα προηγηθεί τη συμβολική φύτευση του χώρου από μαθητές του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Elysée.

Ο χώρος έχει εμπλουτιστεί με νέα φυτά και θα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση φωτογραφιών με πάρκα του Παρισιού. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, εκτός από την διάθεση του χώρου, ανέλαβε την εγκατάσταση του αρδευτικού δικτύου και την φυτοτεχνική του διαμόρφωση μαζί με την διάθεση φυτών.

“Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις αδελφοποιημένες πόλεις και τις φίλες χώρες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινάμε με το πρώτο πάρκο της Γαλλίας. Ακολουθούν τα πάρκα της Μπολόνιας, της Λειψίας και της Κέρκυρας. Χαιρόμαστε που στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του πράσινου της πόλης μας βρίσκουμε τόσους πολλούς φίλους” δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.