Σύμφωνο συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης – Λυκείου Ελληνίδων με “φόντο” τους παραδοσιακούς χορους!

|
THESTIVAL TEAM

Παραδοσιακοί χοροί εντάχθηκαν στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η διοίκηση του δήμου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Λύκειο Ελληνίδων …

(τμήμα Θεσσαλονίκης) που προβλέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών χορών από πλευράς του Λυκείου και την ενίσχυσή του από με το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως από πλευράς του Δήμου.
Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκτός του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και την πρόεδρο του Λυκείου Αικατερίνη Τσότρα, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου και η Γενική Γραμματέας του Λυκείου Μαρούλα Γούλιου. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών ελληνικών χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, να εμπλουτιστεί το βεστιάριο παραδοσιακών στολών των δύο φορέων και να διεξαχθούν προγράμματα κατάρτισης στη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών.
“Η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης είναι απόρροια της πεποίθησής μας ότι οι δυνάμεις της πόλης  συνεργαζόμενες μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ανάδειξη κάθε τομέα δραστηριότητας τους. Πιστεύω ότι οι  καρποί της συνεργασίας αυτής θα ενισχύσουν την προβολή της λαϊκής μας παράδοσης επ’ ωφελεία των δημοτών και της ιστορίας της πόλης” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας το Λύκειο Ελληνίδων αναλαμβάνει την ευθύνη καθαρισμού, συντήρησης και ασφαλούς φύλαξης των 150 παραδοσιακών ενδυμασιών που έχει στην κατοχή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποχρέωση να τις παραχωρεί στο Δήμο όποτε χρειαστεί, ενώ σε περίπτωση φθοράς επιβαρύνεται με την αποκατάστασή ή την ενδεχόμενη αντικατάσταση τους.
Επιπλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης από 1ης Οκτωβρίου 2012 να παραχωρήσει αίθουσες στο Λύκειο Ελληνίδων όπου θα εκτελούνται προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και θα φυλάσσεται το βεστιάριο των παραδοσιακών ενδυμασιών.
Από την πλευρά του το Λύκειο Ελληνίδων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει χορευτικό συγκρότημα επίδειξης παραδοσιακών χορών σε εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα να δημιουργήσει για τους γυμναστές του Δήμου δωρεάν τμήματα επιμόρφωσης στους παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.