Στο δήμο Θεσσαλονίκης δύο οικόπεδα της ΕΥΑΘ Παγίων για την ανέγερση σχολείων

|
THESTIVAL TEAM

Στην κυριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης περιέρχονται δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ Παγίων τα οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν με απόφαση της εταιρίας προκειμένου…

να αναγερθούν σχολικά κτίρια και να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη.
Πρόκειται για δύο οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα: α) μεταξύ των οδών Αλ. Σπανού-Γρ. Λαμπράκη-Αθ. Σταγειρίτη συνολικής έκτασης 3.191,57 τ.μ. και β) μεταξύ των οδών Πεστών-Βαλτετσίου-Κίμωνος-Δ. Ψαρρού συνολικής έκτασης 828 τ.μ. τα οποία έχουν χαρακτηριστεί αμφότερα ως χώροι σχολείου.
Αναμένεται σύντομα να υπογραφεί το οριστικό συμβόλαιο μεταβίβασης μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΕΥΑΘ Παγίων, ενώ κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου η απόφαση της εταιρίας, μετά την έκδοση της εγκρίθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και ακολούθησε η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.
“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), στην ΕΥΑΘ, στην Πρόνοια, στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, σε Οργανισμούς του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από τράπεζες και την Εκκλησία και θα ζητήσει να παραχωρήσουν όλα τα ακίνητα που είναι χαρακτηρισμένα για κοινωνικές χρήσεις, πράσινο και προνοιακές λειτουργίες. Πρόθεση της Διοίκησης είναι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να μπορέσει να ασκήσει ο Δήμος τον κοινωνικό του ρόλο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης» δήλωσε ο Αντιδημαρχος Αστικού, Ανδρέας Κουράκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.