Χωρίς νερό περιοχές του Δ. Χαλκηδόνας λόγω… κλοπής!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και δύο ημέρες κάτοικοι της Αγχιάλου, του Δήμου Χαλκηδόνας, λόγω… κλοπής! Άγνωστοι έκλεψαν μετασχηματιστές και καλώδια από της γεώτρηση που υδροδοτεί την Αγχίαλο και τη Νέα Μεσήμβρια, με αποτέλεσμα, αυτή να μη μπορεί να λειτουργήσει. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, στις 4 το μεσημέρι και από τότε άρχισαν τα προβλήματα στην υδροδότηση.
Η Αγχίαλος έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς νερό, αυτό το διήμερο, ενώ χτες διακοπές σημειώθηκαν και στη Ν. Μεσήμβρια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι της Αγχιάλου.
«Το προσωπικό και η διοίκηση καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να έχουν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου νερό. Οι καταναλώσεις, λόγω του καύσωνα είναι αυξημένες, ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε, η γεώτρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό» ανέφερε στο Thestival.gr o πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δ. Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Χατζάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν από δυο εβδομάδες και στα Κουφάλια.
Ο κ. Χατζάκος διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι τη 1 σήμερα το μεσημέρι, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την αντικατάσταση του εξοπλισμού στη γεώτρηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.