Οι Κινέζοι στον Ψωμιάδη

|
THESTIVAL TEAM

Αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων από την Επαρχία της Jilin στη βορειοανατολική Κίνα δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο…

εθιμοτυπικής επίσκεψης. Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της μακεδονικής γης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην αγροτική οικονομία. «Ελλάδα και Κίνα έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια πιο κοντά. Τιμούμε τη μεγάλη αυτή χώρα και δίνουμε προτεραιότητα στην σύσφιξη των οικονομικών μας σχέσεων, που θα μπορέσουν να φέρουν νέες ευκαιρίας ανάπτυξης και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης. Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι αξιωματούχοι τόνισαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και εξήραν τη σπουδαιότητα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως κόμβου για την είσοδο εμπορευμάτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ευχαρίστησαν δε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για τη σταθερή προσήλωσή του στην ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.