Ξηλώθηκαν 2000 ταμπέλες επιχειρήσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης!

|
THESTIVAL TEAM

Περισσότερες από 2.000 ταμπέλες – ενδεικτικές επιγραφές επιχειρήσεων, γραφείων και καταστημάτων έχουν αποξηλωθεί τους τελευταίους μήνες από όψεις κτιρίων και μπαλκόνια…

στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί και εκτός κέντρου πόλης, προς ανατολικά, αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι διενεργούν αυτοψίες στις οδούς Λαμπράκη, Καραμανλή και Ολγας.

Από το Μάρτιο, οπότε ξεκίνησε το… σαφάρι του δήμου, έως σήμερα έχουν γίνει εκθέσεις αυτοψίας σε 4.500 καταστήματα, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι επιχειρήσεις τηρούν το νόμο σύμφωνα με τον οποίο δηλωτικές πινακίδες επιτρέπονται μεν στα ισόγεια, όχι όμως στις όψεις των κτιρίων και στους ορόφους.

Κι αν μέχρι πρότινος ορισμένοι είχαν την εντύπωση ότι με την πληρωμή του ετήσιου προστίμου θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διατηρούν την ταμπέλα του καταστήματός τους εκεί όπου δεν επιτρέπεται, κάνουν λάθος, αφού, όπως διαμηνύουν οι αρμόδιοι από την πλευρά του δήμου, όλα τα πρόστιμα αποστέλλονται στον εισαγγελέα, καθώς εκτός από διοικητικές υπάρχουν και νομικές επιπτώσεις.

Οι καταστηματάρχες είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα, που κυμαίνονται από 586 ευρώ έως και 6.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.