Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

|
THESTIVAL TEAM

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, και η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις…

δημοτικές ενότητες Ελευθερίου-Κορδελιού και Ευόσμου. Στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου-Κορδελιού, η εκδήλωση μνήμης συνδιοργανώνεται με τοΣύλλογο Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Μνημείο Γενοκτονίας. Στις 10.15 θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου, Στάθη Λαφαζανίδη και απόδοση χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Στη δημοτική ενότητα Ευόσμου, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ομιλία στο ηρώο της Πλατείας Δημαρχείου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ποντιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.