Ανάθεση έργου ύψους 7.011 ευρώ φέρεται να έχει κάνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε εταιρεία κατασκευής λογισμικού για την ετήσια Συντήρηση Διαχείρισης Επαφών του Γραφείου του.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Νέο πρόσωπο για το δήμο", καταγγέλλει μέσω επιστολής της τη διοίκηση για υπερκοστολόγηση του έργου, καθώς όπως αναφέρει ήρθε σε επικοινωνία με εταιρίες παροχής software λογισμικού, οι οποίες έκριναν το ποσό των 7.011 ευρώ εξωφρενικό! Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά την άμεση καταγγελία της σύμβασης με την εταιρία που ανέλαβε το έργο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νυφούδη αναφέρει:

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες αναρτημένη σύμβαση ανάθεσης έργου την οποία συνυπογράφουν ο Δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας. Η σύμβαση αφορά την Ετήσια Συντήρηση Διαχείρισης Επαφών του Γραφείου Δημάρχου. Τη συντήρηση, δηλαδή, μίας βάσης δεδομένων που διαχειρίζεται τις διαπροσωπικές επαφές του κ. Καϊτεζίδη. Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι το κόστος της ανάθεσης του έργου ανέρχεται σε 7011 ευρώ!

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει και οδηγεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας στην εξαθλίωση έχουμε ηθική υποχρέωση να διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα με θρησκευτική ευλάβεια. Καλούμε τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να δώσει άμεσα διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πως αξιοποιούνται τα χρήματά τους από τη δημοτική αρχή.

Κύριε Καϊτεζίδη, κοιτώντας στα μάτια τον κάθε πολίτη του Δήμου μας απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα.

  1. Τώρα που έγινε γνωστό ότι η συντήρηση της βάσης δεδομένων των επαφών του γραφείου σας κοστολογήθηκε στις 7011 ευρώ, σκοπεύετε να συνεχίσετε την σύμβαση ανάθεσης έργου;
  2. Επικοινωνήσαμε με εταιρείες παροχής software λογισμικού και μας απάντησαν ότι το ποσό που καλείται να πληρώσει ο Δήμος μας για την εν λόγω συντήρηση είναι εξωφρενικό. Με ποια κριτήρια επιλέξατε τη συγκεκριμένη εταιρεία;
  3. Πιστεύετε ότι ο δημότης είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τέτοιου είδους δαπάνες;

Κατόπιν τούτου, η παράταξή μας «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο» σας καλεί να καταγγείλετε άμεσα τη σύμβαση που μόλις συνάψατε