Για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης το 2012, καθώς και για τη σύσταση του συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή όλων των δήμων του νομού, προκειμένου να υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο δράσεων, ενημέρωσε τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κώστα Κιλτίδη, ο...

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Κιλτίδης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μετέφερε το ενδιαφέρον φορέων και πόλεων του εξωτερικού για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.

Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο συντονισμός για κοινωνικές δράσεις, όπως η παροχή τροφίμων στα συσσίτια όλων των Μητροπόλεων του νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν προσφύγει στα συσσίτια όπως επίσης και η στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η προσέλκυση των απόδημων Ελλήνων, αλλά και των φίλων προς εμάς λαών είναι ο στόχος των εκδηλώσεων εορτασμού για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα. "Δέχτηκα με χαρά την επίσκεψη του κ. Κιλτίδη, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2012 και μου μετέφερε προτάσεις από φορείς και πόλεις του εξωτερικού οι οποίοι θέλουν να γίνουν συμμέτοχοι στις δράσεις που προγραμματίζουμε. Ένας από τους βασικούς μας στόχους για το 2012 είναι να τονώσουμε την εξωστρέφεια και να προσελκύσουμε τόσο τους απόδημους Έλληνες, όσο και τους φίλους λαούς και να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κάθε πρόταση που μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά αυτή, είναι καλοδεχούμενη".