Και με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη συναντήθηκε κατά την σημερινή επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας...

και Ναυτιλίας , Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά  τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Ψωμιάδης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα προβλήματα της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πενιχρή χρηματοδότηση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, την έλλειψη προσωπικού και τα σοβαρά λειτουργικά ζητήματα από την εφαρμογή του "Καλλικράτη". Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και ζήτησε την παρέμβαση του υφυπουργού για την αποκατάσταση "μιας αδικίας που χρονίζει και υποβαθμίζει τις μεταφορές όχι μόνο των εμπορευμάτων, αλλά και τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης".

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να δώσει λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, δρομολογώντας άμεσα τις διαδικασίες επισκευής των κτιρίων.