Νέα διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να σταματήσουν τα έργα κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας…

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ήδη την αντίθεσή του με την λειτουργία ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο.
Προχθές, κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ζουρνά, και ενώ η διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη, αποφασίστηκε η προσωρινή παύση των εργασιών, αλλά αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και νέες κινητοποιήσεις.
Έτσι, λοιπόν, στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Ευκαρπία, στο σημείο όπου σχεδιάστηκε να γίνει ο ΣΜΑ, και να διαμαρτυρηθούν.
«Δεν είναι δυνατόν ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, όπως και άλλοι φορείς που εμπλέκονται στην λήψη σχετικών αποφάσεων, ν’ αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική αποδοχή από τους κατοίκους, τους φορείς και τους πολίτες για έργα τέτοιου βεληνεκούς κοντά σε κατοικημένη περιοχή» ανέφερε σε δηλώσεις του προχθές ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.