ΤΩΡΑ: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν

|
THESTIVAL TEAM

Την παραίτησή του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη υπέβαλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο κείμενο της παραίτησής του αναφέρει: “Υποβάλλω την παραίτησή μου και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή”. 

Ο αντιδήμαρχος έκρινε ότι πρέπει να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης από τη στιγμή που η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και αφορά δάνεια της Proton Bank πέρασε στο στάδιο της προανάκρισης.

Ο κ. Καπόν παραμένει δημοτικός σύμβουλος με την “Πρωτοβουλία” στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 

Σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank, ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος τον Οκτώβριο του 2014 είχε ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δάνειο ύψους 13,2 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο κ. Καπόν από την Proton Bank, τρεις μήνες πριν την εκκαθάριση της τράπεζας. 

Τον Ιούλιο του 2013, η Τράπεζα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη έως τα 16 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της “Επιτροπής Μικρομετόχων και Μικρομολογιούχων” κατέθεσε ανώνυμα καταγγελία στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως, η έρευνα ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης σε βάρος τράπεζας, της συνέργειας στην απάτη, της απιστίας σε βάρος τράπεζας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε βαθμό κακουργήματος. 

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.