Ανοιχτά αφήνει ο Διονύσης Ψωμιάδης όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα δεχτεί να αντικαταστήσει τον αδελφό του στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο και στον Νίκο Οικονόμου, το δεξί χέρι του Παναγιώτη Ψωμιάδη ...
αφήνει σε αυτόν τις αποφάσεις λέγωντας «από τον Παναγιώτη θα εξαρτηθεί, ότι πει ο Παναγιώτης». Προσθέτει πάντως ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει οποιαδήποτε θέση, αλλά η αδερφική φιλία!

Σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του περιφερειάρχη, ο κ. Ψωμιάδης απαντά με μια φράση που έχει ανηρτημένη σε πινακίδα, στο γραφείο του: «οι άνθρωποι δεν γεννιούνται διεφθαρμένοι, οι νόμοι είναι διεφθαρμένοι και διαφθείρουν και τους ανθρώπους» και συμπληρώνει «σέβομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά λυπάμαι, δεν της έχω εμπιστοσύνη».

Ο Διονύσης Ψωμιάδης, μάλιστα, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι ο ίδιος θα έκανε «τρεις χειρότερα» στην υπόθεση του προστίμου. «Όταν λες 90.000 πρόστιμο, τι λες; Κλείνεις την επιχείρηση, τέρμα. Δεύτερον, προσδοκάς να πάρεις τα λεφτά από έναν πεθαμένο; Τρίτον, οι 5000 τι είναι; Κουρκπουμπίνια;».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για το «ποιος κυνηγά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη», ο αδελφός του απαντά ότι «είναι οργανωμένο σχέδιο. «Δεν τον θέλουν επειδή ανοίγει το στόμα του πολύ συχνά και χωρίς να καταλαβαίνει ότι πολλές φορές θα υπάρξουν επιπτώσεις σε κάποιους ανθρώπους. Βγάζει στη φόρα τα άπλυτα πολλών. Εγώ διαφωνώ σε κάποιες περιπτώσεις μαζί του , αλλά από τη στιγμή που είμαστε αδέλφια και ανήκω σ’ αυτή την ομάδα, είμαι σ’ αυτή την ομάδα. Αν πραγματικά διαφωνήσω, παραιτούμαι, δεν αποστατώ».

Ο Διονύσης Ψωμιάδης αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός «χίλια τα εκατό. Τώρα έχουμε το νέο- ΠΑΣΟΚ. Γιατί νέο είναι, ΠΑΣΟΚ δεν είναι. Αν κάνω σύγκριση του νέο- ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, θα ψήφιζα ΝΔ».