Προβλήματα και προτεινόμενες λύσεις στη λαϊκή συνέλευση για την πλατεία Ναυαρίνου

|
THESTIVAL TEAM

Η υποβάθμιση της πλατείας Ναυαρίνου, η παρουσία εκεί χρηστών ναρκωτικών ουσιών, η ηχορύπανση, τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα είναι μερικά μόνο…

από τα προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης λαϊκής συνέλευσης της 1ης Κοινότητας στην περιοχή της πλατείας. Παράλληλα, οι κάτοικοι εκτός από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά, κατέθεσαν και τις δικές τους ιδέες για την αναβάθμιση και την αλλαγή του προσώπου της περιοχής, όπως κατασκευή μεγαλύτερης παιδικής χαράς στην πλατεία, πεζοδρόμηση με διέλευση ήπιας κυκλοφορίας των οδών Απελλού και Λούη.

Στη συνέλευση το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης και Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού,  Σπύρος Πέγκας. Παρευρέθησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δημαρέλος, Σοφία Ασλανίδου και Χρήστος Ελευθεριάδης. Επίσης στη συνέλευση παρευρέθηκε και ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, «η παράταξη της Πρωτοβουλίας θεωρεί τις λαϊκές συνελεύσεις συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, βασικό κύτταρο της δημοκρατίας μας και με τις λαϊκές συνελεύσεις θέλει να επιτύχει τα εξής: Να μάθουν οι δημότες την ύπαρξη της 1ης Κοινότητας και να εμπιστευθεί σ’ αυτήν τα προβλήματά τους, Να ακούν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι τα προβλήματα των δημοτών, Να ενημερώνει η 1η Κοινότητα για τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και του δήμου, Να δώσουμε τη σκυτάλη των συγκεντρώσεων της γειτονιάς στους δημότες».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.