Τα ξημερώματα της Δευτέρας η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, με λούτρινα στρουμφάκια ανά χείρας προκειμένου να υποδεχθεί τους πρόσφυγες πού ήρθαν από τα νησιά.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter, η Ρένα Δούρου, έκανε γνωστό ότι ξημερώματα Δευτέρας πήγε στον Πειραιά και υποδέχτηκε πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν από τα νησιά για να προωθηθούν σε δομές στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο των μετεγκαταστάσεων.

«Για τη γιαγιά μας από τα Βουρλά, για τον παππού μας από τη Σμύρνη», ανεβάζοντας φωτογραφίες με την ίδια να υποδέχεται μητέρες και παιδιά, δίνοντας στα μικρά προσφυγόπουλα ένα… στρουμφάκι.

Στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής έφτασε στον Πειραιά το πλοίο «Νήσος Χίος», που μετέφερε 84 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας. Στις 07:00 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 72 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο ενώ στις 08:00 το «Blue Star 2» με άλλους 69 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.