Στη Σαγκάη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετέχει στις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας,Λι Κιάνγκ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και όλης της ελληνικής αποστολής.
Όσον αφορά στο μενού, τα θαλασσινά ήταν σε πρώτο πλάνο – χαβιάρι, γαρίδες, σφυρίδα- χωρίς όμως να λείπει και το κρέας, όπως και ορισμένα κλασικά πιάτα της κινεζικής κουζίνας.

Συγκεκριμένα το μενού σύμφωνα, με το olivemagazine, περιείχε: Χαβιάρι με θαλασσινά, Οξύρρυγχο με βολβούς κρίνου, Γαρίδες σοταρισμένες με τσάι Λονγκ Τσινγκ, Μοσχάρι Wagyu ελαφρά ψημένο με βασιλικό καβούρι, Σφυρίδα με χόρτα σε σάλτσα στρειδιού, Dumplings με γέμιση λαχανικών και γλυκοπατάτες. Για επιδόρπιο τους πρόσφεραν Peach gum dessert soup, παραδοσιακό γλυκό της Κίνας με ροδάκινο, αλλά και Φρούτα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υποδοχή των Κινέζων προς τον πρωθυπουργό ήταν θερμότατη. «Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη, έχουμε καλές διμερείς σχέσεις. Και οι δυο χώρες μας έχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία» είπε ο κ. Λι Κιάνγκ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Αριστοτέλη και στον Πλάτωνα.