Μέσα από μια παράταξη με ξεκάθαρη αυτοδιοικητική ταυτότητα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ.

Στόχος του , όπως τονίζει, είναι να υπηρετήσει την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς διακρίσεις και χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Παράλληλα, ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο συγκροτείται και στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΠΕΔ-ΚΜ, από το δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του.

Ο κ. Καϊτεζίδης δουλεύει ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας την αμέριστη στήριξη, τόσο του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου όσο και σχεδόν όλων αιρετών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής  Μακεδονίας. Οι δυο τους έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία, ενόψει  των εκλογών στα ανώτατα συλλογικά όργανα της Τ.Α (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ-ΚΜ) με στόχο μια ισχυρή και ενωμένη αυτοδιοίκηση.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, είναι ένα πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής, ανεξαρτήτως της κομματικής προέλευσης των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της πόλης και της περιφέρειας, ενώ θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους αυτοδιοικητικούς τόσο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα, καθώς εξελέγη για έκτη φορά δήμαρχος με συντριπτικά ποσοστά.