Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πλησιάζουν. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν θα διεκδικήσει κάποια θέση. Αυτός που εξεδήλωσε πρώτος ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Ακολούθησε η υποψηφιότητα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Και οι δύο υποψήφιοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Η πρόταση του κόμματος ήταν συμβιβαστική. Ζητήθηκε από τους δύο αυτοδιοικητικούς να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, χωρίς επικεφαλής. Η λύση αυτή φαίνεται πως δεν ευδοκίμησε.

Ο κ. Κυρίζογλου δηλώνει ότι θα προχωρήσει μέχρι τέλους. Ο κ. Παπαστεργίου δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από την κούρσα της εκλογής.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου έχει τη στήριξη 72 Δημάρχων της Επικράτειας. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Καθημερινά ο αριθμός των υποστηρικτών του αυξάνεται. Στους αυτοδιοικητικούς κύκλους συζητιέται ότι ο κ. Παπαστεργίου θα πρέπει να κάνει πίσω για τον κ. Κυρίζογλου, καθώς το ίδιο είχε πράξει και ο ίδιος το 2014, όταν έθεσε υποψηφιότητα ο Γιώργος Πατούλης.

Αυτοδιοικητικοί από την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι το κόμμα οφείλει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου και με την επιλογή του αυτή να τιμήσει ολόκληρη τη Μακεδονία. Τονίζουν ότι ο κ. Παπαστεργίου είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος αλλά ο Λάζαρος Κυρίζογλου εκλέχτηκε για πέμπτη συνεχή θητεία με πανύψηλα ποσοστά και είναι ένα πρόσωπο με τεράστια διαδρομή στην αυτοδιοίκηση.