Σίμος Κεδίκογλου: Έτσι έκανε την πρόταση γάμου στη σύζυγό του

|
THESTIVAL TEAM

Στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη έδωσε συνέντευξη η Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη βάφτιση του γιου του, για την πολιτική, ενώ περιέγραψε τα συναισθήματά του για την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε ένα μοναδικό δάσος.

Σας φοβίζει μια νέα κρίση στο Μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά;

Οπως κάθε Ελληνα, η εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος με ανησυχεί ιδιαίτερα. H -επιεικώς- αβελτηρία και η ιδεοληψία της προηγούμενης κυβέρνησης μας έχουν κληροδοτήσει μια ήδη δύσκολη κατάσταση και το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών μπορεί να επιδεινώσει επικίνδυνα τα πράγματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έθεσε επιτέλους το σωστό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και η διαφαινόμενη νέα προσέγγιση των Ευρωπαίων εταίρων στο πρόβλημα δημιουργεί ελπίδες ότι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Πόσο μεγάλη ήταν η καταστροφή στην Εύβοια από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού;

Ειλικρινά μαυρίζει η ψυχή του ανθρώπου αντικρίζοντας την τεράστια καταστροφή σε ένα μοναδικής καλλονής περιβάλλον. Το δάσος πάνω από τα Ψαχνά είχε να καεί μισό αιώνα. Τελευταία είχε καεί από τους Γερμανούς στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να εξοντώσουν τους αντάρτες. Το σκηνικό που είδαμε τις ημέρες της καταστροφής θύμιζε πόλεμο, πόλεμο με τα στοιχεία της φύσης, με ισχυρούς ανέμους, με φλόγες που πηδούσαν από τη μια πλαγιά στην άλλη και ήταν τεράστια η προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών για να μπορέσει να περιοριστεί η καταστροφή.

Ευτυχώς τουλάχιστον δεν θρηνήσαμε θύματα. Τώρα, το επείγον είναι να λάβουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης των πυρόπληκτων. Πρώτη προτεραιότητα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Για την αποτροπή ανάλογων καταστροφών στο μέλλον πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το πώς θα ενταχθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο δάσος. Οι ρητινοσυλλέκτες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι με συγκεκριμένο πλαίσιο και υπό αυστηρές δεσμεύσεις μπορούν να γίνουν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας του δάσους.

Σας είχαμε για τον πιο φανατικό εργένη του Κοινοβουλίου. Πώς αποφασίσατε να αλλάξετε ρότα;

Η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου είναι να κάνει οικογένεια. Ισως το καθυστέρησα λίγο, αλλά είμαι πολύ τυχερός που έχω στη ζωή μου τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Ο μικρός Βασίλης είναι πηγή δύναμης και ζωντάνιας για μένα και την Ελισάβετ.

Πώς βλέπετε τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης;

Πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει πιο δυναμική εκκίνηση κυβέρνησης στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκροτημένο ένα πλήρες σχέδιο, για να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να αντιμετωπιστεί όλο το φάσμα των προβλημάτων που «πυροδότησε» η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι ενδεικτική η θετική γνώμη των πολιτών, ακόμα και ψηφοφόρων που δεν επέλεξαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Η ελπίδα ξαναγεννιέται στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τη σημασία της εμπιστοσύνης που δείχνουν για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό οι διεθνείς αγορές.

Η σύζυγός σας έχει ισχυρή πολιτική άποψη και για εσάς αλλά και γενικότερα;

Η σύζυγός μου έχει ισχυρή άποψη σε όλα τα ζητήματα και φυσικά στην πολιτική. Εκτιμώ ότι είναι από τους πλέον δύσκολους ψηφοφόρους, αλλά έχει πειστεί και αυτή για την ορθότητα των επιλογών μας.

Πώς έγινε η πρόταση γάμου;

Η πρόταση γάμου έγινε ένα βράδυ κάτω από την Ακρόπολη. Ενάμιση μήνα αργότερα, στο ίδιο σκηνικό, υπό το σεληνόφως, μου ανακοίνωσε ότι περιμένουμε παιδί.

Μιλήστε μας για τον γιο σας, τον Βασίλη. Πώς είναι η σχέση σας;

Είναι ένα υπέροχο πλάσμα και παρότι δεν μιλάει ακόμα, είναι μόλις 8 μηνών, είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός και χαμογελαστός. Μόλις ξυπνήσει, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σου χαμογελάσει και να σου ανοίξει την ψυχή του.

Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί του; Τον είχατε πάρει και στην ορκωμοσία στη Βουλή και έκλεψε τα φλας των φωτογράφων.

Το κάθε τι με τον μικρό Βασίλη είναι απολαυστικό. Εχει τον τρόπο να δίνει ξεχωριστό χρώμα σε κάθε μας στιγμή.

Θέλετε να κάνετε και άλλο παιδάκι;

Η γυναίκα μου επιμένει ότι για την ολοκλήρωση της οικογένειας χρειάζεται και ένα κοριτσάκι.

Πώς αποφασίσατε να τον βαφτίσετε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Τήνου;

Ηταν τάμα της γυναίκας μου πριν ακόμα βρεθούμε μαζί και το τάμα υλοποιήθηκε μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο.

Τι σας λείπει περισσότερο από τον πατέρα σας;

Μου λείπει η συμβουλή του, η εμπειρία του και με στενοχωρεί πολύ που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον εγγονό του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.