Ο Θόδωρος Αθανάσαρος ήταν ο μόνος από τους εμπλεκόμενους για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης που δέχθηκε να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του β' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Είναι...

στην κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ν’ αποφασίσει για την τύχη του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών κι αυτό διότι προέκυψε διαφωνία μεταξύ του γ' ειδικού ανακριτή και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ως προς την επιβολή περιοριστικού όρου και εγγυοδοσίας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή ο κ. Αθανάσαρος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος άνευ όρων ενώ, αντιθέτως, ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος αλλά με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Τη διαφωνία αυτή θα κληθεί να άρει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για την τύχη του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, Θεόδωρου Αθανάσαρου, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του β' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία του, ο Θ. Αθανάσαρος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση τονίζοντας μάλιστα στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ότι «ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν εμπλέκεται από το Νόμο σε κανένα στάδιο της διαχείρισης της Παγίας».

Οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν κατά περίπτωση από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.