Τις τελευταίες μέρες στην Καλαμαριά και ελάχιστες πλέον ώρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αμφίρροπη αναμέτρηση δύο γύρων.

Ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης φαίνεται να υφίσταται σημαντικές απώλειες και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το ποσοστό που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των προηγούμενων εκλογών. Οι περισσότεροι δημότες δηλώνουν πως επιθυμούν να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου, η οποία ουσιαστικά κρατάει το τιμόνι από τη δεκαετία του 80.

Στη δεύτερη θέση με έντονα ανοδική τάση και σε μικρή απόσταση από τον Μπακογλίδη ακολουθεί ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας». Στην τρίτη θέση έρχεται ο Άρης Τεμεκενίδης, επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».  Έπειτα έπονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι Βικέντιος Αντωνάκης, Αβραάμ Περσίδης και Δημήτρης Αρκούδης.

Όπως όλα δείχνουν Δαρδαμανέλης και Μπακογλίδης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο, όπου εκεί φαίνεται να δημιουργούνται συσχετισμοί οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στην επικράτηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη και στην αλλαγή σελίδας στη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς.